ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ Βαρδαξόγλου Ελένη. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συνεργασίας του Φιλανθρωπικού σωματείου «Οικογένεια και Παιδί» με άλλους φορείς, παρείχαμε στις 2/3/2015 αντρικά και γυναικεία είδη ένδυσης σε εξυπηρετούμενη οικογένεια της «Θετικής Φωνής».
ΔΡΑΣΗ. Στα πλαίσια της συνεργασίας του «Οικογένεια και Παιδί» με άλλους φορείς, στις 2/3/2015 το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρείχε στο σωματείο μαγειρεμένο φαγητό και σνακ, μετά τη σημαντική διαμεσολάβηση του «Μπορούμε». Τα σνακ και το φαγητό προσέφερε το σωματείο σε μπουφέ της ρεσεψιόν του, στις ωφελούμενες οικογένειες τις οποίες στηρίζει συστηματικά.
Οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά και καταγωγή από τη Ρωσία η οποία διαμένει στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα με ενοίκιο. Η μητέρα είναι άνεργη και αδυνατεί να εργαστεί διότι πρόσφατα απέκτησε το τρίτο της τέκνο. Ο πατέρας εργάζεται περιστασιακά και τα χρήματα που λαμβάνει είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της πολυμελή οικογενείας του. Έτσι η οικογένεια στηρίζεται σε είδη πρώτης ανάγκης από το σωματείο. Στις 3/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια βρεφικά είδη ένδυσης, σαλιάρες, και άλλα χρηστικά είδη. Δυνατότητα συμμετοχής του πατέρα στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, όπου το σωματείο συμβάλλει στη σύνταξη και προώθηση βιογραφικών, αποσκοπώντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση του πατέρα, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της οικογενείας.
Οικογένεια με έξι ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας είναι άνεργος, ενώ η μητέρα εργάζεται περιστασιακά αλλά το εισόδημά της δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Το εισόδημά της προέρχεται κατά βάση από το επίδομα για έξι ανήλικα τέκνα. Ενώ η οικογένεια διαμένει σε διαμέρισμα που της έχει παραχωρηθεί δωρεάν από φιλικό πρόσωπο. Η πολύτεκνη οικογένεια στηρίζεται από το σωματείο σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 3/3/2015 παρείχαμε είδη ένδυσης, εσώρουχα, είδη υπόδησης και άλλα χρηστικά είδη για όλα τα μέλη της οικογενείας.  
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι σε διάσταση και η μητέρα έχει την επιμέλεια των παιδιών. Είναι άνεργη και στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από το συγγενικό της περιβάλλον. Παρά ταύτα συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις, σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού. Η οικογένεια στηρίζεται από το σωματείο σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 3/3/2015 παρείχαμε γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης, μπουφάν και είδη υπόδησης. Δυνατότητα παραλαβής τροφίμων. Δυνατότητα παραλαβής χρηστικών ειδών. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου, με στόχο την ενδυνάμωσή της και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού της. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού της, με σκοπό την άμεση επαγγελματική αποκατάστασή της, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της οικογενείας.  
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται περιστασιακά αλλά το εισόδημα της οικογενείας είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Έτσι οι γονείς ζητούν τη στήριξη του σωματείου σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 3/3/2015 παρείχαμε είδη ένδυσης και μπουφάν για τους γονείς και το παιδί. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών με σκοπό την άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι άνεργοι, ενώ ο πατέρας αδυνατεί να εργαστεί διότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και στηρίζεται από το σωματείο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών. Στις 3/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και χρηστικά είδη. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών αποσκοπώντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή  και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
 Μονογονεϊκή οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με τρία ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι σε διάσταση εξαιτίας της ύπαρξης ενδοοικογενειακής βίας. Η μητέρα έχει την επιμέλεια των παιδιών ενώ δεν λαμβάνει καμία στήριξη από τον πατέρα. Εργάζεται μόνο περιστασιακά αλλά τα έσοδά της δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας της. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου. Στις 3/3/2015 παρείχαμε στην πολυμελή μονογονεϊκή οικογένεια είδη ένδυσης και υπόδησης για τη μητέρα και τα παιδιά, σεντόνια και άλλα χρηστικά είδη. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, όπου συντάσσονται και προωθούνται βιογραφικά. Στις 6/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια ψωμιά, ενώ η μητέρα συμμετείχε στο μάθημα ξένων γλωσσών που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου. Στις 10/3/2015 παρείχαμε γυναικεία είδη ένδυσης, μπουφάν καθώς και είδη υπόδησης. Στις 13/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια ψωμιά, ενώ η μητέρα συμμετείχε στο μάθημα ξένων γλωσσών που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου. Στις 27/3/2015 συμμετοχή της μητέρας στο μάθημα ξένων γλωσσών που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου. Στις 31/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια είδη ένδυσης, πιτζάμες καθώς και παραμύθια.  
Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά, η οποία διαμένει στην ανατολική Θεσσαλονίκη σε διαμέρισμα με ενοίκιο. Ο πατέρας είναι άνεργος και αδυνατεί να εργαστεί εξαιτίας προβλημάτων υγείας, τα οποία αντιμετωπίζει μετά από εργατικό ατύχημα που είχε στο παρελθόν. Η μητέρα εργάζεται με τετράωρη απασχόληση και τα χρήματα τα οποία λαμβάνει δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου. Στις 4/3/2015 το σωματείο παρείχε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, χαρτικά είδη  καθώς και γυναικεία χρηστικά είδη. Στις 31/3/2015 παρείχαμε είδη ένδυσης και υπόδησης τόσο για τους γονείς όσο και για τα δύο ανήλικα παιδιά. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, όπου συντάσσονται και προωθούνται βιογραφικά με στόχο την εύρεση πλήρους απασχόλησης, την αύξηση του εισοδήματος της και κατά συνέπεια τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της οικογενείας.   
Οικογένεια με δύο παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται, αλλά το εισόδημά του δεν επαρκεί για την αποπληρωμή ενοικίου, λογαριασμών ΔΕΚΟ και παράλληλα την κάλυψη των βασικών αναγκών. Έτσι υπάρχουν τεράστιες οφειλές και οι γονείς αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στην κάλυψη των αναγκών βιοπορισμού. Η οικογένεια στηρίζεται από το «Οικογένεια και Παιδί» σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 4/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, καθώς και χαρτικά είδη. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου. Δυνατότητα συμμετοχής της στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, όπου το σωματείο συμβάλλει στη σύνταξη και προώθηση βιογραφικών.
 Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται περιστασιακά με αποτέλεσμα ανά περιόδους τα έσοδά του να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της οικογενείας του. Έτσι, ζητάει τη στήριξη του σωματίου, μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Στις 4/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια είδη ένδυσης και υπόδησης τόσο για τους γονείς όσο και για τα ανήλικα παιδιά. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο σωματείο. Δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών στοχεύοντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της οικογενείας.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται αλλά το εισόδημά του είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Παράλληλα, η οικογένεια στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από το συγγενικό περιβάλλον αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Στις 4/3/2015 το σωματείο παρείχε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, χαρτικά είδη καθώς και παιδικά είδη ένδυσης. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια φιλοξενεί και το ενήλικο παιδί της οικογενείας, με την σύζυγο του και το επίσης ανήλικο παιδί τους. Οι γονείς είναι άνεργοι, ενώ άνεργος είναι και ενήλικος γιός τους. Έτσι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παράλληλα προβλήματα βιοπορισμού. Η οικογένεια στηρίζεται από το σωματείο με είδη πρώτης ανάγκης, ενώ στις 5/3/2015 πραγματοποιήθηκε παραπομπή της μητέρας στους «Γιατρούς του Κόσμου» προκειμένου να εξεταστεί δωρεάν και παράλληλα παρείχαμε στη μητέρα είδη αρτοποιείου. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας.   
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα τρία ανήλικα παιδιά, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι διαζευγμένη και η μητέρα μεγαλώνει τα παιδιά μόνη της, χωρίς καμία στήριξη από τον πατέρα τους. Είναι άνεργη και το μοναδικό εισόδημά της προέρχεται από το  επίδομα για τα ανήλικα τέκνα. Η μονογονεϊκή οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα βιοπορισμού. Η μητέρα και τα παιδιά έλαβαν παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης από το σωματείο, ενώ στις 6/3/2015 η οικογένεια έλαβε είδη άρτου καθώς και είδη υπόδησης. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού.  
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι σε διάσταση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η μητέρα μεγαλώνει το παιδί χωρίς καμία στήριξη από τον πατέρα του, που τους έχει εγκαταλείψει πλήρως. Εκείνη είναι άνεργη και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού. Η μονογονεϊκή οικογένεια σιτίζεται από το συσσίτιο της εκκλησίας και ταυτόχρονα λαμβάνει στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης από το σωματείο. Στις 6/3/2015 παρείχαμε στην μονογονεϊκή οικογένεια είδη αρτοποιείου, ενώ η μητέρα συμμετείχε στο μάθημα ξένων γλωσσών που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, όπου το σωματείο συμβάλλει στη σύνταξη και προώθηση βιογραφικών, αποσκοπώντας στην άμεση επαγγελματικά αποκατάσταση της, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της οικογενείας.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται περιστασιακά αλλά τα χρήματα που λαμβάνει δεν επαρκούν για την αποπληρωμή ενοικίου, λογαριασμών ΔΕΚΟ και παράλληλα την κάλυψη των βασικών αναγκών βιοπορισμού της οικογενείας. Η οικογένεια στηρίζεται από το φιλανθρωπικό σωματείο «Οικογένεια και Παιδί» για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών. Στις 6/3/2015 η μητέρα συμμετείχε στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο σωματείο και παρέλαβε είδη αρτοποιείου. Στις 13/3/2015 η μητέρα συμμετείχε στα μαθήματα ξένων γλωσσών, ενώ παρέλαβε και ψωμιά. Στις 27/3/2015 η μητέρα συμμετείχε στο μάθημα ξένων γλωσσών. Υπάρχει δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους, την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής της.
ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ, στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συνεργασίας του «Οικογένεια και Παιδί» με άλλους φορείς, το σωματείο μας αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά του «Μέριμνα ζωής» να διασκεδάσουν και παράλληλα να τους μεταδώσει την παράδοση. Έτσι στις 7/3/2015 παρείχε σε 22 άτομα δωρεάν είσοδο προκειμένου να παραβρεθούν σε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, την οποία πραγματοποιεί ετησίως.  
Μητέρα με δύο ανήλικα τέκνα η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μητέρα απέκτησε τα παιδιά με σύντροφό της, με τον οποίο συζεί. Είναι άνεργη, δεν έχει κανένα εισόδημα και αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα τα οποία παρεμποδίζουν την εύρεση εργασίας, ενώ ο πατέρας των παιδιών εργάζεται περιστασιακά. Έτσι τα χρήματα που λαμβάνει δεν είναι αρκετά ώστε να καλύψει τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων και μάλιστα μικρών παιδιών με αυξημένες ανάγκες. Το ζευγάρι έχει λάβει στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης από το σωματείο. Στις 9/3/2015 παρείχαμε βρεφικά είδη ένδυσης, κάλτσες, σαλιάρες και άλλα χρηστικά είδη. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας.
Μονογονεϊκή οικογένεια Αλβανικής καταγωγής, με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα είναι σε διάσταση με τον πατέρα του παιδιού εξαιτίας της ύπαρξης ενδοοικογενειακής βίας. Είναι άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς συγγενικό περιβάλλον που να τη στηρίζει. Μεγαλώνει το παιδί χωρίς καμία βοήθεια από τον πατέρα του και αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Η μονογονεϊκή οικογένεια αυτή τη χρονική περίοδο φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου πέραν της στέγης, της παρέχεται και τροφή. Ταυτόχρονα η οικογένεια λαμβάνει παροχή βοήθειας και από το «Οικογένεια και παιδί» προκειμένου να καλυφθούν περαιτέρω ανάγκες. Στις 10/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια παιχνίδια και χρηστικά είδη.
Μονογονεϊκή οικογένεια με έξι ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άγαμη μητέρα την οποία εγκατέλειψε ο σύντροφός της και πατέρας των παιδιών. Εκείνη μεγαλώνει τα έξι παιδιά χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από τον πατέρα τους. Είναι άνεργη και το εισόδημά της προέρχεται κατά βάση από το επίδομα για τα ανήλικα τέκνα της, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται από την αδελφή της. Η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου σε συγκεκριμένα είδη, τα οποία αδυνατεί να παρέχει στα παιδιά της. Έτσι στις 10/3/2015 το σωματείο παρείχε στην πολύτεκνη μονογονεϊκή οικογένεια παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Δυνατότητα παραλαβής χρηστικών ειδών αλλά και ειδών ένδυσης και υπόδησης για την μητέρα.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί και καταγωγή από την Αιθιοπία, η οποία διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για άγαμη μητέρα την οποία εγκατέλειψε ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού. Είναι άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς συγγενικό περιβάλλον που να τη στηρίζει. Η μονογονεϊκή οικογένεια φιλοξενείται σε ξενώνα της ΜΚΟ «Praksis» και ταυτόχρονα λαμβάνει παροχή βοήθειας από το Φιλανθρωπικό σωματείο «Οικογένεια και παιδί». Συγκεκριμένα έχει στηριχτεί με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 10 μηνών. Στις 10/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια παιδικά και γυναικεία είδη ένδυσης και υπόδησης, μπουφάν κτλ.
Οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι άνεργοι και δεν διαθέτουν κανένα εισόδημα. Υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού. Η οικογένεια στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από τον ηλικιωμένο πατέρα της μητέρας, όμως συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. Η οικογένεια που στηρίζεται από το σωματείο , έλαβε στις 10/3/2015 τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινών γευμάτων για τα παιδιά, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής. Στις 18/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια είδη ένδυσης. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών.
Οικογένεια με πέντε ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα της οικογενείας προέρχεται από το επίδομα για τα ανήλικα παιδιά. Τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της πολυμελή οικογενείας. Έτσι το ζευγάρι ζητάει τη στήριξη του σωματείου προκειμένου να καλυφθούν ορισμένες από τις ανάγκες της οικογενείας. Στις 10/3/2015 παρείχαμε στην πολύτεκνη οικογένεια είδη ένδυσης και υπόδησης, μπουφάν, χρηστικά είδη καθώς και παιχνίδια.
Πολύτεκνη οικογένεια με πέντε ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι άνεργοι και το μοναδικό τους εισόδημα αυτή τη χρονική περίοδο προέρχεται από το επίδομα για τα ανήλικα τέκνα. Τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της πολυμελή οικογενείας. Οι γονείς λαμβάνουν στήριξη από το συγγενικό περιβάλλον αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν πολλαπλές ελλείψεις. Έτσι το ζευγάρι απευθύνθηκε στο σωματείο για να λάβει παροχή βοήθειας σε πρώτης ανάγκης. Στις 10/3/2015 παρείχαμε τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς και είδη ένδυσης και χρηστικά είδη. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο σωματείο.    
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί και καταγωγή από την Συρία, η οποία εγκατέλειψε τη χώρα καταγωγής της εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί εκεί και διαμένει πλέον στην Ελλάδα. Οι γονείς είναι άνεργοι, χωρίς εισόδημα και διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα με ενοίκιο , μαζί με άλλους συμπατριώτες τους. Στην οικογένεια υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βιοπορισμού. Έτσι οι γονείς απευθύνθηκαν στο Φιλανθρωπικό σωματείο «Οικογένεια και Παιδί». Στις 10/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους γονείς. Δυνατότητα παραλαβής χρηστικών ειδών.
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά και καταγωγή από τη Νιγηρία, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άγαμη μητέρα, της οποίας ο σύντροφος και πατέρας των παιδιών διαμένει σε άλλη πόλη της Ελλάδας για λόγους εργασίας. Η μητέρα εργάζεται μόνο περιστασιακά και το εισόδημά της δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας της. Η μητέρα στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από το σύντροφό της όμως συνεχίζουν να υπάρχουν πολλαπλές ελλείψεις. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου. Στις 10/3/2015 παρείχαμε στην μονογονεϊκή οικογένεια παιδικά και γυναικεία είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και χρηστικά είδη. Δυνατότητα παραλαβής παιχνιδιών. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι άνεργοι, ενώ η μητέρα αδυνατεί να εργαστεί εξαιτίας σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει. Το εισόδημα της οικογενείας προέρχεται από το επίδομα που λαμβάνει η μητέρα εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, όμως τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Ταυτόχρονα, η οικογένεια στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από την αδερφή του πατέρα, η οποία εργάζεται περιστασιακά και διαμένει μαζί με την οικογένεια. Το ζευγάρι στηρίζεται από το σωματείο σε είδη πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα στις 11/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, χαρτικά είδη καθώς και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Δυνατότητα συμμετοχής του πατέρα στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης και για τους γονείς.
Ηλικιωμένη κυρία η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με τον ηλικιωμένο πατέρα της. Είναι άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και στηρίζεται εξολοκλήρου από το συνταξιούχο πατέρα της. Η γυναίκα ζητάει τη στήριξη του σωματείου σε συγκεκριμένα είδη. Στις 11/3/2015 παρείχαμε στην κυρία είδη ένδυσης και υπόδησης.   
Οικογένεια με τρία παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ο πατέρας είναι άνεργος, ενώ η μητέρα εργάζεται περιστασιακά ως καθαρίστρια, όμως το εισόδημά της δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας της. Ταυτόχρονα, η οικογένεια στηρίζεται και από το συγγενικό περιβάλλον αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν πολλαπλές ελλείψεις. Έτσι οι γονείς απευθύνθηκαν στο σωματείο προκειμένου να λάβουν στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 11/3/2015 παρείχαμε στην πολυμελή οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, χαρτικά είδη , είδη προσωπικής υγιεινής, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά καθώς και γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης και για τον πατέρα. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών αποσκοπώντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου.   
Ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο διαμένει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το ζευγάρι λαμβάνει σύνταξη γήρατος, όμως φιλοξενεί τα δύο του εγγόνια που έχουν χάσει τους γονείς τους. Έτσι τα χρήματα που λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των ίδιων και των εγγονών τους και ζητούν από το σωματείο παροχή βοήθεια σε συγκεκριμένα είδη. Στις 16/3/2015 παρείχαμε είδη ένδυσης.  
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άγαμη μητέρα η οποία απέκτησε το παιδί με σύντροφό της, που την εγκατέλειψε. Η μητέρα στο παρελθόν ήταν άτομο εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες, σήμερα έχει απ’ εξαρτηθεί και πλέον παρακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης και επανένταξης. Είναι άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και δεν λαμβάνει καμία οικονομική βοήθεια από τον πρώην σύντροφό της. Στηρίζεται κατά βάση από την μητέρα της, ενώ παράλληλα λαμβάνει παροχή βοήθειας από το σωματείο. Η μονογονεϊκή οικογένεια έχει στηριχθεί πολύπλευρα από το «Οικογένεια και παιδί» για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δέκα μηνών. Στις 17/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια παιδικά και γυναικεία είδη ένδυσης, μπουφάν και άλλα χρηστικά είδη. Στις 24/3/2015 παρείχαμε γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης.  Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρα στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού, με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάστασή της, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της οικογενείας.
Οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο σε περιοχή εκτός Θεσσαλονίκης. Οι γονείς εργάζονται μόνο περιστασιακά και κατά βάση τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα το χειμώνα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού. Έτσι απευθύνθηκαν στο φιλανθρωπικό σωματείο προκειμένου να λάβουν παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 17/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και είδη ένδυσης για τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού.
Οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε περιοχή εκτός Θεσσαλονίκης. Οι γονείς εργάζονται περιστασιακά και το εισόδημά τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Η οικογένεια στηρίζεται από τους γονείς της μητέρας στο μέτρο του δυνατού. Παρά ταύτα υπάρχουν πολλαπλές ελλείψεις και η οικογένεια λαμβάνει παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης από το σωματείο. Στις 17/3/2015 παρείχαμε  στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινών γευμάτων για τα παιδιά, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας καθώς και στα μαθήματα ξέων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου.
Πολυμελής οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά από τη δυτική Θεσσαλονίκη. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται περιστασιακά αλλά το εισόδημά του δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Η οικογένεια η οποία αντιμετωπίζει ορισμένες οικονομικές δυσκολίες στηρίζεται από τους γονείς της μητέρας και παράλληλα από το «Οικογένεια και Παιδί». Στις 17/3/2015 παρείχαμε στην πολυμελή οικογένεια είδη ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας, χρηστικά είδη, παραμύθια και παιχνίδια για τα παιδιά. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών τους αποσκοπώντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους, την απόκτηση σταθερού εισοδήματος και κατά συνέπεια την βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών της οικογενείας.  
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι άνεργοι αυτή τη χρονική περίοδο και δεν έχουν κανένα εισόδημα. Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού, ενώ δεν λαμβάνει καμία στήριξη από το συγγενικό περιβάλλον, με το οποίο δεν διατηρεί καλές σχέσεις. Το ζευγάρι απευθύνθηκε στο σωματείο προκειμένου να λάβει παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 17/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και γλυκίσματα για το παιδί. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης κι υπόδησης τόσο για τους γονείς όσο και για το ανήλικο παιδί. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικών με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση τους. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου με σκοπό την ενδυνάμωση των γονέων, την απόκτηση περαιτέρω γνώσης αλλά και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους.
Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ζευγάρι πρόσφατα αποφάσισε να χωρίσει εξαιτίας προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας και πλέον η μητέρα μεγαλώνει τα παιδιά μόνη της. Είναι άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς τη στήριξη από τον πατέρα των παιδιών. Αυτή την περίοδο η μονογονεϊκή οικογένεια διαμένει με συγγενικό πρόσωπο της μητέρας το οποίο τη στηρίζει στο μέτρο του δυνατού. Το φιλανθρωπικό σωματείο «Οικογένεια και Παιδί» παρέχει είδη πρώτης ανάγκης στη μητέρα και τα παιδιά. Στις 17/3/2015 παρείχαμε παιδικά είδη ένδυσης. Δυνατότητα παραλαβής τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας. Δυνατότητα συμμετοχής της στα μαθήματα ξένων γλωσσών με στόχο την ενδυνάμωσή της, την απόκτηση περαιτέρω γνώσης και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού.  
Οικογένεια με καταγωγή από την Αρμενία, η οποία διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ένα ανήλικο παιδί το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία δεν λαμβάνει κάποιο οικονομικό βοήθημα. Οι γονείς είναι άνεργοι και τα οικονομικά προβλήματα δεν επιτρέπουν την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Η οικογένεια στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από τους γονείς του ζευγαριού αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν πολλαπλές ελλείψεις. Έτσι οι γονείς ζητούν τη βοήθεια του σωματείου. Στις 18/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης, εσώρουχα και άλλα χρηστικά είδη. Συμμετοχή των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα, σε περιοχή εκτός Θεσσαλονίκης.  Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας ο οποίος ήταν επίσης άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα, έφυγε πρόσφατα εκτός Ελλάδος προκειμένου να εργαστεί. Η μητέρα και το παιδί λαμβάνουν κάποια οικονομική βοήθεια από τον πατέρα, όμως τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου. Στις 18/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς και είδη ένδυσης για το παιδί. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης και για την μητέρα. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι άνεργοι, χωρίς κανένα εισόδημα και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η οικογένεια που φιλοξενεί και την ηλικιωμένη μητέρα της κυρίας, πρόσφατα κατόρθωσε να ενοικιάσει διαμέρισμα, ενώ φιλοξενούνταν σε συγγενείς και φίλους εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού και αδυναμίες κάλυψης των βασικών αναγκών τους. Στις 18/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και είδη υπόδησης. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού. Δυνατότητα συμμετοχής στα μαθήματα ξένων γλωσσών.  
 Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην δυτική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι σε διάσταση και η μητέρα μεγαλώνει το ανήλικο παιδί χωρίς καμία στήριξη από τον πρώην σύζυγό της. Αυτή τη χρονική περίοδο η μονογονεϊκή οικογένεια φιλοξενεί την ηλικιωμένη γιαγιά της μητέρας, η οποία δεν λαμβάνει σύνταξη γήρατος. Υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού. Έτσι η μητέρα ζητάει τα στήριξη του σωματείου μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Στις 18/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, καθώς και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Στις 31/3/2015 παρείχαμε παιδικά και γυναικεία είδη ένδυσης και υπόδησης. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας.
Οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι άνεργοι και το εισόδημά τους προέρχεται κατά βάση από το επίδομα για τα ανήλικα παιδιά. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βιοπορισμού. Έτσι οι γονείς ζητούν από το σωματείο παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 18/3/2015 παρείχαμε στην πολύτεκνη οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής.  Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα παραλαβής χρηστικών ειδών. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας.
Οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η μητέρα είναι άνεργη, ενώ ο πατέρας εργάζεται περιστασιακά αλλά τα χρήματα που λαμβάνει δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Επιπλέον, το παιδί της οικογενείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία δεν λαμβάνει κάποιο επίδομα. Αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα έξοδα στην οικογένεια η οποία βρίσκεται  σε οικονομικό αδιέξοδο. Οι γονείς ζητούν τη στήριξη του σωματείου σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 19/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια βρεφικό υποαλλεργικό γάλα, βρεφικές κρέμες και pampers. Στις 31/3/2015 ο πατέρας συμμετείχε στο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ η οικογένεια παρέλαβε παιχνίδια, βρεφικά υποαλλεργικά γάλατα, βρεφικές κρέμες και pampers. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Συμμετοχή των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού από έμπειρη ομάδα ανθρώπων του σωματείου, στοχεύοντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους, την απόκτηση σταθερού εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών διαβίωσης τους.  
Ηλικιωμένος κύριος ο οποίος είναι άνεργος χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς οικογενειακό περιβάλλον που να τον στηρίζει. Είναι πρώην επιχειρηματίας με τεράστιες οφειλές προς το Ελληνικό κράτος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κύριος είναι άστεγος και σιτίζεται από το συσσίτιο της εκκλησίας. Ζητάει από το σωματείο παροχή βοήθειας σε συγκεκριμένα είδη. Στις 20/3/2015 παρείχαμε είδη ένδυσης, μπουφάν κάλτσες και άλλα χρηστικά είδη.
Το «Οικογένεια και Παιδί» στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με άλλους φορείς παρείχε στις 23/3/2015 μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Δ΄ΚΑΠΗ ΤΟΥΜΠΑΣ. Τα είδη αυτά πρόκειται να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας, που σιτίζονται καθημερινά από το συσσίτιο του ΚΑΠΗ.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του σωματείου μας με άλλους φορείς, παρείχε στις 23/3/2015 μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης στη ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΑΔΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ώστε να διανεμηθούν σε συμπολίτες μας που σιτίζονται από το συσσίτιο της Φιλόπτωχου καθημερινά.
Μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη.  Οι γονείς είναι σε διάσταση και η μητέρα μεγαλώνει τα παιδιά χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από τον πατέρα τους. Είναι άνεργη, χωρίς εισόδημα  και λαμβάνει βοήθεια από το συγγενικό της περιβάλλον. Παρά ταύτα υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού με αποτέλεσμα η μητέρα να ζητάει τη βοήθεια του σωματείου. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, καθώς και είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης τόσο για την μητέρα όσο και για τα ανήλικα παιδιά. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς εργάζονται μόνο περιστασιακά και το εισόδημά τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Ενώ δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον που να τους στηρίζει. Οι γονείς ζητούν παροχή βοήθειας σε συγκεκριμένα είδη από το σωματείο. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια είδη ένδυσης, μπουφάν και είδη υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς είναι σε διάσταση εδώ και αρκετά έτη και η μητέρα μεγαλώνει το παιδί μόνη της, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από τον πρώην σύζυγό της. Εργάζεται περιστασιακά αλλά το εισόδημά της είναι ιδιαίτερα χαμηλό και δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της ίδιας και του παιδιού. Έτσι απευθύνθηκε στο σωματείο προκειμένου να λάβει παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 24/3/2015 το «Οικογένεια και Παιδί» παρείχε στην μονογονεϊκή οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, καθώς και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης και για την μητέρα. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού της με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάστασή της, την απόκτηση εισοδήματος και κατά συνέπεια την βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της μονογονεϊκής οικογενείας της.
Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς εργάζονται μόνο περιστασιακά και το εισόδημά τους δεν επαρκεί για την αποπληρωμή ενοικίου, λογαριασμών ΔΕΚΟ και ταυτόχρονα την κάλυψη των αναγκών βιοπορισμού. Έτσι η οικογένεια στηρίζεται από το σωματείο μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια είδη ένδυσης, εσώρουχα και άλλα χρηστικά είδη.
Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μητέρα εργάζεται με ημιαπασχόληση ενώ ο πατέρας είναι άνεργος και αδυνατεί να εργαστεί εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει. Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και στηρίζεται από το σωματείο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια παιδικά είδη ένδυσης, δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου οι γονείς να διευθετήσουν σοβαρά θέματα της οικογενείας. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης και για τους γονείς. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Πολύτεκνη οικογένεια με πέντε ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς εργάζονται περιστασιακά, ενώ το εισόδημά τους προέρχεται κατά βάση από το επίδομα για τα ανήλικα παιδιά. Όμως τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της πολυμελή οικογενείας. Έτσι η πολύτεκνη οικογένεια στηρίζεται από το σωματείο. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια είδη ένδυσης και υπόδησης, κάλτσες, μπουφάν, μαξιλαροθήκες και άλλα χρηστικά είδη.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Πρόκειται για άγαμη μητέρα η οποία απέκτησε το παιδί με σύντροφό της, με τον οποίο δεν είναι πλέον ζευγάρι. Ο πρώην σύντροφος διατηρεί φιλικές σχέσεις με την μητέρα και το παιδί αλλά αδυνατεί να τους στηρίξει οικονομικά διότι είναι άνεργος. Η μητέρα είναι επίσης άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και λαμβάνει βοήθεια από το συγγενικό της περιβάλλον. Παρά ταύτα υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών της μονογονεϊκής οικογενείας. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης, σαλιάρες, φορμάκια και άλλα χρηστικά είδη. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης και για την μητέρα. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Μονογοεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άγαμη μητέρα η οποία απέκτησε το παιδί με σύντροφό της, ο οποίος την έχει εγκαταλείψει. Η μητέρα μεγαλώνει το παιδί χωρίς καμιά στήριξη από εκείνον. Αυτή τη χρονική περίοδο η μονογονεϊκή οικογένεια φιλοξενείται από συγγενικό πρόσωπο το οποίο τη στηρίζει στο μέτρο του δυνατού. Η μητέρα εργάζεται περιστασιακά και το εισόδημά της είναι ιδιαίτερα χαμηλό με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της ίδιας και του παιδιού. Έτσι ζητάει τη στήριξη του «Οικογένεια και Παιδί» προκειμένου να λάβει παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 24/3/2015 παρείχαμε στην μονογονεϊκή οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για το παιδί, καθώς και γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης, πιτζάμες, τσάντες και άλλα χρηστικά είδη. Δυνατότητα παραλαβής ειδών υπόδησης.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για κυρία Γεωργιανής καταγωγής η οποία απέκτησε το παιδί με Έλληνα σύζυγό της με τον οποίο είναι πλέον σε διάσταση. Η μητέρα έχει την επιμέλεια του παιδιού και το μεγαλώνει μόνη της. Αυτή τη χρονική περίοδο διαμένει με το παιδί σε διαμέρισμα που ανήκει στον πρώην σύζυγό της, ενώ λαμβάνει και μικρή οικονομική βοήθεια από εκείνον. Η ίδια είναι άνεργη και η βοήθεια του πρώην συζύγου δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της ίδιας και του παιδιού. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου. Στις 27/3/2015 η άνεργη μητέρα συμμετείχε στο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου. Στις 31/3/2015 παρείχαμε στην μονογονεϊκή οικογένεια γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης καθώς και βιβλία λογοτεχνίας. Συμμετοχή της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού από έμπειρη ομάδα ανθρώπων του σωματείου, αποσκοπώντας στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή της, την απόκτηση σταθερού εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της ίδιας και του παιδιού. Συμμετοχή της μητέρας στα μαθήματα ξένων γλωσσών που πραγματοποιούνται στο χώρο του σωματείου.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άγαμη μητέρα η οποία μεγαλώνει το παιδί της χωρίς καμία στήριξη από τον πατέρα του. Η ίδια εργάζεται με ημιαπασόληση και τα χρήματα τα οποία λαμβάνει είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για την αποπληρωμή ενοικίου, λογαριασμών ΔΕΚΟ καθώς και την κάλυψη των αναγκών βιοπορισμού. Έτσι η μητέρα απευθύνθηκε στο σωματείο ώστε να λάβει στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 27/3/2015 η μητέρα συμμετείχε στο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σωματείου. Στις 30/3/2015 η μητέρα συμμετείχε στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, όπου πραγματοποιήθηκε σύνταξη βιογραφικού και προώθηση του, στοχεύοντας στην εύρεση μιας εργασίας πλήρους απασχόλησης. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης τόσο για την μητέρα όσο και για το παιδί. Δυνατότητα παραλαβής τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής, καθώς και χρηστικών ειδών.
Οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς εργάζονται μόνο περιστασιακά αλλά τα χρήματα που λαμβάνουν είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα βιοπορισμού. Η οικογένεια στηρίζεται στο μέτρο του δυνατού από το συγγενικό περιβάλλον όμως συνεχίζουν να υπάρχουν πολλαπλές ελλείψεις. Έτσι το ζευγάρι απευθύνεται στο σωματείο προκειμένου να λάβει στήριξη μέσω της παροχής ειδών ένδυσης και υπόδησης. Στις 31/3/2015 το σωματείο παρείχε στην οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά καθώς και αντρικά είδη ένδυσης. Δυνατότητα παραλαβής ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής των γονέων στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού.
Ηλικιωμένη κυρία η οποία είναι άνεργη, χωρίς κανένα εισόδημα και χωρίς οικογενειακό περιβάλλον να τη στηρίζει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι άνεργη, σιτίζεται από το συσσίτιο της εκκλησίας και ζητάει τη στήριξη του σωματείο σε συγκεκριμένα είδη.  Στις 31/3/2015 παρείχαμε στην κυρία είδη ένδυσης και υπόδησης.
Οικογένεια Αλβανικής καταγωγής με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας είναι άνεργος και αδυνατεί να εργαστεί εξαιτίας προβλημάτων υγείας τα οποία αντιμετωπίζει μετά από εργατικό ατύχημα που είχε πριν μερικούς μήνες. Η σύζυγός του εργάζεται με ημιαπασχόληση αλλά το εισόδημά της δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της οικογενείας. Η οικογένεια έχει στηριχτεί από το σωματείο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών. Στις 31/3/2015 παρείχαμε στην οικογένεια είδη ένδυσης και υπόδησης για όλα τα μέλη της οικογενείας. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού.
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά η οποία διαμένει σε διαμέρισμα με ενοίκιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Οι γονείς είναι σε διάσταση εξαιτίας ύπαρξης σοβαρών προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας και η μητέρα μεγαλώνει τα παιδιά μόνη της, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από τον πατέρα. Η ίδια εργάζεται περιστασιακά και το εισόδημά της δεν είναι αρκετό ώστε να καλυφθούν έξοδα ενοικίου, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και παράλληλα οι ανάγκες βιοπορισμού της οικογενείας. Έτσι η μητέρα στηρίζεται από το σωματείο με είδη πρώτης ανάγκης. Στις 31/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια τρόφιμα, γάλα, λάδι, είδη διατροφής για την παρασκευή πρωινού γεύματος για τα παιδιά, γυναικεία και παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης, χρηστικά είδη, βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά. Δυνατότητα συμμετοχής της μητέρας στο πρόγραμμα ευρέσεως εργασίας, σύνταξη και προώθηση βιογραφικού με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση της, την απόκτηση  σταθερού εισοδήματος και κατά συνέπεια τη βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της μονογονεϊκής οικογενείας.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί η οποία διαμένει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για άγαμη μητέρα η οποία απέκτησε το παιδί με σύντροφό της, ο οποίος την εγκατέλειψε. Έτσι η μητέρα μεγαλώνει το παιδί μόνη της, χωρίς καμία στήριξη από τον πρώην σύντροφό της. Είναι άνεργη και το μοναδικό εισόδημα της προέρχεται από το επίδομα για το ανήλικο παιδί. Έτσι η μητέρα ζητάει τη στήριξη του σωματείου σε συγκεκριμένα είδη. Στις 31/3/2015 παρείχαμε στη μονογονεϊκή οικογένεια είδη ένδυσης.
ΧΙΤΩΝ. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συνεργασίας το σωματείο παρείχε στο ΧΙΤΩΝ μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας.  Χορηγοί - Υποστηρικτές